Másla z ořechů se skvěle hodí, do salátových zálivek jako jejich základ, různých omáček a výborně chutnají na pečivu, klidně i samotné nebo ve fitness scéně jsou často používány v ovesných kaších. Naše krémy mohou být běžně používány místo klasických pomazánkových másel. Lze je použít i na dochucení masa, zeleniny a luštěnin. Z našich krémů se dokonce dají vyrobit i takové pochoutky, jako jsou např. dezerty, zmrzliny, smoothie drinky, a nebo na dozdobení palačinek či lívanců. Jak jsme již výše psali, naše krémy se dají použít také na přípravu různých dezertů nebo buchet, místo kakaa zvolíte naše krémy dle Vašeho gusta. Dokonce se velmi hodí i na pečení cukroví.
Božsky chutnají např. v jogurtu a společně s ovocem, na dochucení tvarohu nebo jen tak na ovoci. Ti, kteří již chuti ořechových másel podlehli, nám dají za pravdu, že nejčastější konzumace je přímo z kyblíku. Určitě si každý najde svůj způsob, jak naše krémy bude konzumovat, protože zde se meze nekladou.
-
Pokud jste ořechová másla ještě nevyzkoušeli, tak rozhodně stojí za to, abyste jim věnovali maličkou pozornost a ochutnali je. Nejen kvůli jejich skvělých výživových hodnot, ale především kvůli jejich výborné chuti a schopnosti vylepšit Váš pokrm na zcela jinou úroveň. Naše krémy také pomáhají uspokojit mlsné jazýčky a navíc jsou mnohem zdravější, než klasické sladkosti a předražené pomazánky, které tělu jen škodí, naše krémy naopak tělu a zdraví prospívají!
Ořechové másla
Ořechové másla a ořechové plody
Mnoho z Vás možná ví, že arašídové máslo k nám přišlo z USA. Arašidový, kešu a mandlový krém si zamilujete a budete je jíst po tunách, nebo naopak si k němu cestu nenajdete. V současné době najdete na trhu snad jakékoliv máslo, nejen ořechové, mandlové, kešu z lískových jader a mnoho dalších.
Mandle jsou výborným zdrojem vápníku, hořčíku a manganu. Dále obsahují draslík, selen, železo,... Co se týče obsahu vápníku, tak mandle obsahují mnohem více vápníku než např. mléko. Patří k nejlepším zdrojům vitamínu E, bílkoviny z mandlí jsou dobře stravitelné. Mandle mají proti rakovinové účinky. Jsou řazeny mezi super potraviny a snižují glykemický index. Co možná ženy neví, tak mandle jsou výborné jako prostředek pro zlepšení tvorby mléka u kojících žen.
Arašidy posilují nervovou soustavu, chrání zuby před zubním kazem, podporují krvetvorbu, podporují laktaci, jsou výbornou prevencí srdečně-cévních onemocnění. Pouhých 50 gramů arašídů Vám poskytne dostatek energie na hodinovou tělesnou aktivitu. Navíc jsou výjimečným zdrojem zdravých tuků, proteinů, minerálů a vitamínů
Kešu jsou výborným zdrojem bílkovin a má hodně karotenů, proto působí dobře na kůži, sliznice a oči a působí preventivně proti rakovině. Jsou vhodné při nemocech srdce a nervové soustavy. Mají vysoký obsah železa a vitaminu C – obě látky jsou prospěšné při chudokrevnosti a k posilování imunity. Také je bohatý na hořčík, nenasycené mastné kyseliny, které snižují hladinu cholesterolu v krvi, další minerály (zinek) a vitamíny A, B1 a E. Kešu jsou oblíbené u příznivců zdravé výživy a sportovců.